dilluns, de maig 08, 2006

No tolero…els restaurants on cobren el cobert i el pa.

Sembla que no pugui ser, però és veritat. Hi ha restaurants on et cobren el pa! I fins i tot, en d’altres (normalment de categoria creixent) al final de la factura apareix una entrada on et cobren pel cobert! Com pot ser? Si no me l’enduc pas!

Reconec que sóc una mica panarra, a casa sempre s’ha menjat amb pa, i podria dir-se que si no en tinc a la taula a l’hora de fer el mos, gairebé el trobo a faltar. El pa és, des de sempre, un aliment bàsic, i tot i que l’entrada de l’euro l’ha encarit força (això ja és un altra tema), no crec que ni hagi per tant. Amb el que cobren pels plats de la Carta els restaurants, ja podrien regalar el pa, oi? Però el pitjor de tot no és que el cobrint, que ja de per si és una pràctica totalment vil, lo dolent és que sovint, malgrat et porten el pa sense haver-lo demanat, ni t’avisen, que el cobraran, i de cop, quan vas a pagar, et mires el compte, i veus l’entrada fatal, així, a traïció. No serveix de res després queixar-se, i sembla que pel preu que cobren tampoc val la pena fer l’espectacle. Tanmateix, des d’aquí reivindico el dret de comensal de menjar pa gratuïtament.

Per altra banda, sempre he trobat patètic que el cobrin “el cobert”. Què representa aquest “impost”? La feina de treure-li “brillo”? Jo creia que en el preu del plat ja anava inclòs tot el què representa servir el plat (sembla que no és així). Posats a fer, podríem arribar a extrems tant ridículs com cobrar pel paper de vàter gastat, pel desgast de la sola de la sabata del cambrer/a, o per la contribució a la Societat d’Autors pel fil musical!

Un agreujant a tot això, és que el fet que et cobrin a part aquests “extres” no fa que el preu del plat disminueixi, ans al contrari, normalment els restaurants on posen a la pràctica aquesta reprovable actuació són els que tenen uns preus més alts, sense que la relació qualitat/preu es decanti excessivament cap al numerador.

Amos i mestresses de restaurants, siusplau, reflexionin sobre aquestes paraules. Què reporta més beneficis, cobrar el pa d'una panera, o tenir un client content?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs no ho hauries de tolerar. És IL·LEGAL que un restaurant et cobri els coberts o algun servei no solicitat (com és que et plantin el pa a taular).
La propera vegada demana el full de reclamacions!

Quim ha dit...

Apuntat queda!! Em sembla que em faré un columnista habitual del llibre de reclamacions!! ;P